Opbrengst van Oxfam Peacewalker

Waarom fondsen inzamelen?

Elk jaar worden miljoenen mensen geconfronteerd met natuurrampen en gewapende conflicten. Ze vluchten uit hun huis en verliezen alles, van vandaag op morgen. Ze worden blootgesteld aan honger en ziektes. In deze omstandigheden is hun overlevingskans afhankelijk van de hulp die ze krijgen om hun basisbehoeften te vervullen. Dit geldt ook voor situaties waarbij een ramp zich geleidelijk aan voordoet, zoals hongersnood volgend op periodes van aanhoudende droogte.

Wat doet Oxfam onder meer met jouw gift?

Wanneer er een ramp of crisis gebeurt, is Oxfam zo snel mogelijk ter plaatse om de getroffen bevolking te helpen. Vandaag helpen we meer mensen dan ooit, efficiënter dan ooit, dankzij beter opgeleid humanitair personeel en gecoördineerde acties. Onder andere in de Centraal-Afrikaanse Republiek, aan de grenzen met Syrië of in Congo zorgt Oxfam voor noodhulp en helpt ontelbare families hun leven opnieuw op te bouwen.

 

Bedankt voor je solidariteit!

Jouw engagement voor Oxfam is essentieel. Door deel te nemen aan Oxfam Peacewalker, moedig je nieuwe mensen aan ons te helpen onze missie te volbrengen. Bedankt!