We hebben het gehaald!

Wij hebben de Oxfam Peacewalker 2018 tot een goed einde gebracht. In heb begin leek het alsof het een makkie zou worden. De weersomstandigheden waren goed: droog en niet te warm. We startten zowat halfweg het peloton, maar een sanitaire stop bracht ons dan eerder naar de staart. Maar het tempo zat goed, dus geen man overboord. De eerste stop in het domein van de Palingbeek kwam goed van pas om wat mondvoorraad in te slaan.

Na de middagstop in Ieper bleek dat we voor de organisatie even zoek waren geweest, maar na de scanning zit alles weer snor. Maar ons tempo begint dan wat te zakken. We moeten met alle teamleden rekening houden en dus doen we het wat kalmer aan. Bij de derde en laatste rustpost in Kemmel komen we aan in een volle zaal maar die is volledig leeg als we terug vertrekken. We zitten dus helemaal achteraan! Normaliter moeten we zonder problemen in Mesen kunnen aankomen. We hebben dus nog tijd om te genieten van de mooie panorama's op de Kemmelberg.

Hoe meer we Mesen naderen, hoe meer ons tijdschema onder druk komt te staan. Erik, de teamleider, houdt constant zijn gps-horloge in de gaten. Maar uiteindelijk halen we toch zonder verder ongerief de Markt van Mesen met een overschot van 10 minuten. Erik: "Nog een sanitaire stop was fataal geweest!". We zijn de voorlaatste finisher en gelukkig haalt het laatste team met Oxfam-voorzitter Stefan Declerck ook nog op tijd de meet.

Reken maar dat we er dan een lekker biertje op gedronken hebben!

 

Reactie toevoegen

Image CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.