FAQ

 • Bestaat er een deelnamereglement voor Oxfam Peacewalker?

  Ja. Je kan het hier nalezen. Neem de tijd om het (grondig) door te nemen, je vindt er een antwoord op heel wat vragen.

 • Wat dekt de 25€ inschrijvingsgeld per persoon?

  Met dit bedrag wordt een deel van de organisatiekosten (logistiek, medische bijstand, ...) gedekt. Oxfam Peacewalker verzekert alle deelnemers tegen lichamelijke ongevallen op het parcours, organiseert een (gratis) feestmaal voor deelnemers en biedt eten en drinken aan tijdens de tocht. Alle stappers (en supporters) kunnen tevens gebruik maken van onze campingplaats.

  Voor dit bedrag ontvang je geen fiscaal attest.

 • Moet elk team 750€ inzamelen?

  Ja, elk team moet minstens 750 euro inzamelen. Dit is een absolute voorwaarde om te mogen starten. Wij vragen dat het bedrag zichtbaar is op je teller (op je teampagina) de donderdag vóór Oxfam Peacewalker.

  Heb je vragen of twijfels omtrent de fondsenwerving, dan helpt het Oxfam Peacewalker-secretariaat je graag op weg. Op onze website vind je ook heel wat tips om geld in te zamelen (Tips om geld in te zamelen). Veel plezier!

 • Waar gaat de opbrengst van Oxfam Peacewalker heen?

  De opbrengst van Oxfam Peacewalker wordt aangewend om projecten en activiteiten van Oxfam-Solidariteit te financieren. 

 • Wanneer heb ik recht op een fiscaal attest?

  Voor een schenking vanaf 40 euro per kalenderjaar wordt je automatisch een fiscaal attest opgestuurd in de maand maart of april van het volgende kalenderjaar. Met een fiscaal attest recupereer je ca. 40% van je gift via je belastingsaangifte. Fiscale attesten worden verstuurd naar personen die een gift hebben gedaan (rechtstreeks) op de rekening van Oxfam-Solidariteit, bvb via de teller op je teampagina. Het resultaat van acties of collectieve stortingen komen niet in aanmerking.

 • Wat doet Oxfam met mijn persoonlijke gegevens?

  Je e-mailadres dient om je bijkomende informatie te bezorgen, om je uit te nodigen voor een evenement (infosessie, training, ...) enz. Je gsm-nummer stelt ons in staat om je te contacteren tijdens het jaar en voor dringende mededelingen tijdens Oxfam Peacewalker. De team captain mag van ons 2 keer post verwachten: een welkomstpakket (1 maand na inschrijving) en de kaart met het parcours en praktische info (roadmap).

  Oxfam-Solidariteit respecteert de Wet tot Bescherming van de Privacy en communiceert geen gegevens van schenkers en sympathisanten aan derden.

 • Een vriend heeft ons gesteund maar ziet zijn gift niet verschijnen op de teller

  Online schenkingen (via de schenkknop op je teampagina) verschijnen onmiddellijk op de teller. Schenkingen die niet via je teampagina verlopen, worden manueel op je teller geplaatst en hiervoor moet je een 10-tal werkdagen rekenen.

  Wanneer een schenker een verkeerde of geen communicatie (8106– OPW team “je teamnummer” – gift = enige juiste communicatie) heeft gebruikt, kan je ons contacteren via fundraising@oxfamsol.be (met naam, rekeningnummer, datum en bedrag van de schenking kunnen wij je verloren gift traceren en toekennen).

 • Is een commerciële actie toegestaan in het kader van Oxfam Peacewalker?

  Oxfam Peacewalker heeft samenwerkingsverbanden gesloten met enkele overheden en bedrijven die een financiële of andere bijdrage leveren aan het evenement. In ruil wordt publiciteit verzekerd en/of toegestaan.

  Een bedrijf dat niet herkend wordt als partner, is niet gemachtigd publiciteit te maken.

  Een team dat gesponsord wordt door een bedrijf, mag reclame maken via zijn deelname (T-shirt, wagen supporters, teampagina, mailing, ...). “Sampling” (uitdelen van staaltjes) is strikt beperkt tot de officiële partners van Oxfam Peacewalker.

 • Is er een leeftijdsgrens om deel te nemen?

  Deelnemers moeten minimum 16 jaar zijn op het moment van het evenement (29 april 2017). Er is geen maximumgrens. Vraag eventueel medisch advies alvorens in te schrijven of te starten. Wie deelneemt doet dat immers op eigen verantwoordelijkheid.

 • Wie kan deel uitmaken van je team?

  Iedereen! Vrienden, collega's, familie, buren, mensen uit je sportclub, ... Enige voorwaarde is dat iedereen uit je team 16 jaar is op het moment van Oxfam Peacewalker (29 april 2017). Je denkt ook best meteen na over wie je opneemt in je supportersteam.

 • Welke eigenschappen zijn belangrijk in een team?

  Iedereen kan een meerwaarde bieden aan een team. Dit kan zijn door enthousiasme, energie, organisatorisch talent, voorliefde voor kaartlezen, humor,... Iedereen kan zich klaarstomen om 42 km te wandelen, maar een goede voorbereiding is een must!

 • Wie doet wat?

  Goede afspraken maken goede vrienden! Zowel de voorbereidingsfase als Oxfam Peacewalker zelf zullen veel vlotter verlopen als de taken worden verdeeld. Zo wordt best één teamlid aangesteld als contactpersoon met het Oxfam Peacewalker-secretariaat (de team captain), is er een trekker als het gaat om fondsen verzamelen... Iedereen heeft talenten, het komt erop aan elkaar te (leren) kennen en aan te vullen. Zo sta je sterk als team, iets wat tijdens Oxfam Peacewalker goud waard is.

 • Kan ik ook als individu deelnemen?

  Nee! Oxfam Peacewalker is een teamuitdaging, enkel teams van 4 personen kunnen deelnemen. Wie graag wil deelnemen maar geen 3 medestappers vindt, kan zich inschrijven als Lonely Boot om in contact te komen met andere stappers.

 • Is een supportersteam verplicht?

  Nee, maar het is een aanrader. Op de controlepunten zorgen de supporters voor eten, verse kledij, uitrusting voor ’s nachts enz. Ook de morele steun van de supporters is van onschatbare waarde.

 • Wat als iemand uit je team wegvalt tijdens de voorbereidingen?

  Dit zal een paar teams zeker overkomen (blessures, familiale omstandigheden enz). Het is best dat je daar even op voorhand over nadenkt. Misschien wil iemand van het supportersteam wel meetrainen om een wegens omstandigheden uitgevallen teamlid te vervangen. Je kan ook een oproepje posten op het Lonely Boots-forum. Dat zijn stappers die zich aanmelden om deel te nemen maar (nog) geen medestappers hebben gevonden.

 • Moeten teams zelf voor eten en drinken zorgen?

  Op de controlepunten voorziet de organisatie water, warme dranken, een snack of een stuk fruit. Er zijn ook enkele extra waterpunten langs het parcours. Welke snack waar wordt aangeboden wordt je meegedeeld via de roadmap die je enkele weken voor het evenement ontvangt. We raden aan dat de supporters deze voeding aanvullen volgens de behoeften van hun team.

 • Welke kledij draag ik best om te wandelen?

  Je kledij is best licht, winddicht, ademend en moet voldoende bewegingsvrijheid toelaten.Lees er meer over op de pagina sportieve en praktische voorbereiding.

 • Kies ik sportschoenen of wandelschoenen?

  Dat is een persoonlijke voorkeur. Ontdek tijdens het trainen wat u verkiest. Stap tijdens het evenement zeker nooit met nieuwe schoenen! Lees meer op de pagina de juiste stapschoen.

 • Moet een team samen blijven tijdens de wandeling?

  Ja! Oxfam Peacewalker is een teamuitdaging. Elk team bestaat uit 4 stappers die samen 42 km afleggen. Een team wordt (samen) gescand bij aankomst in elk controlepunt en in sommige controlepunten ook bij het verlaten van het controlepunt. De vrijwilligers scannen elke deelnemer individueel en kijken er op toe dat teams samen blijven.

 • Wat als 1 of meer teamgenoten moeten opgeven tijdens het evenement?

  Mensen die om een of andere reden willen/moeten opgeven moeten zich uitschrijven in een controlepunt. Andere teamleden kunnen dan verder wandelen. Teams van 2 personen moeten zich aansluiten bij een ander team om veiligheidsredenen. Hetzelfde geldt voor stappers die nog als enige overblijven van hun team. Het deelnamereglement schrijft voor om minstens met 3 stappers samen te blijven.

 • Mogen onze supporters ons vergezellen tijdens het stappen?

  Nee, dit zou geen fairplay zijn. Het niet respecteren van deze regel kan aanleiding geven tot uitsluiting van het team.

 • In welke gevallen komt de ongevallenverzekering van Oxfam Peacewalker tussenbeide?

  De ongevallenverzekering van de organisatoren komt enkel tussen indien tijdig een aangifte van ongeval werd gedaan. Onder “lichamelijk ongeval” moeten worden verstaan: een plots voorval, dat een lichamelijk letsel veroorzaakt en waarvan de oorzaak of één van de oorzaken extern is aan het organisme van het slachtoffer. Ingeval van ongeval of letsel wordt aangeraden om binnen de 48 uren een ongevalsaangifte op te stellen. Formulieren zijn beschikbaar op het secretariaat ter plaatse tijdens Oxfam Peacewalker en in Brussel op het hoofdkantoor.

 • Wat help ik financieren met mijn gift van 17, 50, 65,... 430 euro?

  Hier vind je enkele voorbeelden van de geschonken bedragen.

 • Wat is de limietdatum om je in te schrijven voor Oxfam Peacewalker?

  We raden iedereen aan om zich bij voorkeur zo snel mogelijk in te schrijven.

 • Zijn honden toegelaten op Oxfam Peacewalker?

  Nee, honden zijn niet toegelaten op een deel het parcours, zelfs niet aan de leiband. Bovendien zijn er tijdens het event honderden mensen aanwezig. Om ieders veiligheid te waarborgen, vragen we je je hond thuis te laten.

 • Waar in de regio kunnen we overnachten tijdens Oxfam Peacewalker?

  Overnachtingsmogelijkheden tijdens Oxfam Peacewalker

  Heb je met je team besloten om te overnachten in de Westhoek tijdens het weekend van Oxfam Peacewalker? Dan zijn er verschillende opties waar je uit kan kiezen!

  Peace Village hostel

  Wie in een geweldige sfeer en comfort het weekend van Oxfam Peacewalker wilt beleven is bij Peace Village aan het juiste adres. In dit moderne hostel kunnen deelnemers en supporters terecht voor kamers van 2, 4 of 6 personen aan een voordelige prijs. Bovendien is dit het vertrekpunt van Oxfam Peacewalker en ligt het op amper 500 meter van de aankomst.

  Prijzen: €25 p.p. voor de nacht van vrijdag op zaterdag (lakens + ontbijt inbegrepen voor deelnemers), €30 p.p. voor de nacht van zaterdag op zondag (lakens en ontbijt inbegrepen)

  Het aantal kamers is beperkt, snel reserveren is dus de boodschap!

  Reservaties en meer info via info@peacevillage.be of www.peacevillage.be

  Camping naast Peace Village

  Op een ruim grasveld vlakbij Peace Village voorzien we eveneens een camping met douches en sanitair, waar iedereen zijn eigen tent kan opzetten.

  Prijzen: Gratis voor alle deelnemers, vrijwilligers en supporters van Oxfam Peacewalker.

  In de regio

  Daarnaast zijn er nog veel andere overnachtingsmogelijkheden in de Westhoek, waaronder een ruime keuze aan vakantiehuisjes en B&B’s. Meer informatie vind je terug op de de website van Westtoer.

 • Om hoe laat begint Oxfam Peacewalker?

  De start is voorzien om 8 uur ’s ochtends aan Peace Village, met aankomst ten laatste om 18 uur op de markt van Mesen.

 • Mogen we ook een team zijn van 2, 3 of 5?

  Nee, een team moet precies 4 leden tellen. Als je meer dan 4 mensen kent die willen deelnemen, probeer dan nog een team samen te stellen. Op zoek naar teamgenoten? Dan kan ons Lonely Boots-forum een handig hulpmiddel zijn.

 • Wat doet de teamleider?

  De teamleider schrijft het team in en treedt op als contactpersoon tussen Oxfam en je team.

 • Mijn bedrijf wil met enkele teams deelnemen. Kunnen we meer informatie krijgen?

  Ja, stuur gerust een e-mail naar leen@oxfamtrailwalker.be. Als er voldoende interesse is, komen we graag ook ter plekke voor een presentatie of infosessie.

 • Kunnen we teamleden nog vervangen?

  Ja, dat kan. Om logistieke redenen vragen we dit tenminste 2 weken voor het evenement aan te passen op je teampagina of direct mee te delen aan lsp@oxfamsol.be.

 • Wat doet het supportersteam?

  Supporters wachten je op aan ieder checkpoint onderweg en zorgen voor eten, snacks en propere kleding…En de nodige aanmoedigingen natuurlijk.

 • Hoeveel supporters zitten er in één supportersteam?

  Wij raden minstens twee supporters per team aan. Een om te rijden, de ander om mee de weg te zoeken. Heb je voldoende ruimte in je wagen, neem dan meer supporters mee.

 • Wat voor voertuigen mogen de supporters gebruiken?

  Supporters kunnen zich per auto of per fiets verplaatsen. Per supportersteam laten we slechts 1 wagen tezelfdertijd toe op het parcours. Ieder team krijgt bij de registraties op Oxfam Peacewalker één parkeerkaart (auto) en het gewenste aantal parkeerkaarten voor fietsers.

 • Hoe verander ik de gegevens op mijn teampagina?

  Log in op je teampagina en selecteer in de oranje band wat je juist wil veranderen. Wachtwoord vergeten? Vraag dan eerst een nieuwe aan.

 • Hoe ziet het terrein eruit?

  Het parcours is over het algemeen aangenaam en ‘vredig’, in een lichtgolvend landschap, behalve aan de Kemmelberg.

  De horizon strekt zich vaak zeer ver uit en biedt soms een panoramisch beeld over 360°.

  Deze landelijke streek wordt doorkruist door talrijke verharde landbouwwegen. Een derde van het parcours bestaat uit paden en boswegen.

   

 • Hoeveel moeten we van tevoren trainen?

  De ene persoon is de andere natuurlijk niet, maar geleidelijk aan opbouwen is een goede raad. Probeer wekelijks te stappen en maak je tochten iedere week iets langer.