FAQ Vrijwilligers

 • Kan iedereen vrijwilliger zijn op Oxfam Peacewalker?

  Iedereen die meerderjarig is op zelfstandige basis vrijwilliger zijn. Ben je minder dan 18 jaar oud, dan moet je vergezeld zijn van een volwassene die zich voor jou verantwoordelijk stelt.

  Er is geen selectie: zodra je ingeschreven bent als vrijwilliger gaan we uit van jouw aanwezigheid.

 • Wat moet ik doen om vrijwilliger te zijn?

  Om vrijwilliger te zijn op Oxfam Peacewalker volstaat het om het online formulier in te vullen. Je krijgt dan meteen een bevestiging per mail, van het adres eventvolunteers@oxfamsol.be. Opgelet, onze mails komen vaak in de spam terecht, controleer dus of je de mail ontvangen hebt, want veel verdere communicatie gebeurt ook per mail.

 • Contact, informatie en timing

  Vanaf maart nemen we telefonisch contact op met onze vrijwilligers. Je uurroosters krijg je een tiental dagen voor de aanvang van Oxfam Peacewalker.

 • Wanneer moet ik aanwezig zijn op Oxfam Peacewalker?

  Oxfam Peacewalker vindt plaats op zaterdag 27 april 2019. We zoeken vrijwilligers om ons die dag te helpen, maar ook de dag voordien voor de opbouw en de dag nadien voor de afbraak.

 • Hoe wordt mijn uurrooster opgemaakt?

  Je uurrooster bestaat meestal uit verschillende shifts en wordt opgemaakt in functie van de beschikbaarheden die je bij je inschrijving hebt aangegeven. Het is dus heel belangrijk ons zo snel mogelijk te waarschuwen indien je beschikbaarheden veranderen of indien je uiteindelijk niet meer aanwezig kan zijn.

 • Hoe lang duurt een shift?

  De duur van een shift kan sterk variëren. We zorgen er in ieder geval voor dat je voldoende pauzetijd hebt tussen je shifts. Tussen je shifts ben je helemaal vrij: je mag uitrusten, in het vrijwilligerskot of elders, van het evenement genieten, of als je je nog vol energie voelt, aan de vrijwilligersverantwoordelijken vragen of ze nog een extra taak voor jou hebben.

 • Wanneer krijg ik mijn uurrooster?

  Een tiental dagen voor de aanvang van Oxfam Peacewalker krijg je een e-mail met je uurrooster voor het weekend. Eens het uurrooster vaststaat, is het voor ons heel ingewikkeld om het nog aan te passen. Bedankt om hiermee rekening te houden en zo weinig mogelijk 'last minute' veranderingen te vragen.

 • Ik kom met vrienden, mag ik samen met hen op mijn shifts staan?

  Heb je dit tijdens je inschrijving meegedeeld, dan houden we er zo veel mogelijk rekening mee. Waarschuw ons anders zo snel mogelijk en we bekijken wat we nog kunnen doen.
  Kom je met een grote groep, dan zullen we jullie misschien in kleinere groepjes moeten splitsen.

 • Moet ik op eigen krachten naar Oxfam Peacewalker komen?

  Ja, onze vrijwilligers komen van overal en organiseren hun eigen transport.

 • Worden mijn transportkosten terugbetaald?

  Oxfam Peacewalker kan transportkosten per auto niet terugbetalen. Daarom moedigen we jullie aan om te carpoolen.
  We betalen wel (nationale) treintickets terug, op voorwaarde dat de vrijwilliger de goedkoopste optie kiest (weekendbiljetten, Rail Pass, Go Pass). Het volstaat na het event een mail te sturen naar eventvolunteers@oxfamsol.be, met een scan van het gebruikte ticket, je adres en je bankgegevens (IBAN + BIC code).

 • Moet ik zelf voor eten en drinken zorgen?

  Nee, alle maaltijden, snacks en drank worden jou gratis aangeboden door de organisatie.

 • Hoe wordt het transport ter plekke georganiseerd?

  Je transport tussen Peace Village en de verschillende controlepunten langs het parcours wordt door de organisatie voorzien.

 • Verzekering

  Je bent gedurende de gehele duur van je deelname als vrijwilliger door de organisatie verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.

 • Wat moet ik meenemen?

  We bezorgen je nog een checklist.

  Als vrijwilliger heb je een zekere verantwoordelijkheid en daarom blijf je best perfect nuchter (in de brede zin van het woord).
  Honden zijn overal verboden.

  Wat betreft materiaal voor specifieke taken:

  • Fotografen en filmmakers nemen hun eigen materiaal mee.
  • Animatie en muziek: neem je eigen instrumenten mee, wij beschikken over verkleedkledij.
  • Chauffeurs: je krijgt precieze plannen, maar je mag zeker je eigen GPS meenemen indien je dat wenst.
 • Meer info? Andere vragen?

  Neem zeker een kijkje op de rest van de website om een algemener beeld te krijgen van het evenement. Je kan ons ook volgen via onze Facebookpagina of via Twitter. Neem ook zeker onze vrijwilligersovereenkomst door.

  Wil je meer weten over Oxfam-Solidariteit en haar projecten, of over ander vrijwilligerswerk binnen de organisatie, surf dan naar www.oxfamsol.be.

  Voor andere vragen rond Oxfam Peacewalker, neem je best contact op met onze vrijwilligersverantwoordelijke, per mail via eventvolunteers@oxfamsol.be of per telefoon via +32 2 892 12 64.