Coming World Remember Me

10 mei 2016

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk in 2018 in het provinciaal domein De Palingbeek deel uitmaken van de grote land art installatie CWRM, op het Niemandsland van de frontzone rond Ieper.

Get involved!

Kom tijdens de Oxfam Peacewalker tussen 12u en 17u een beeldje maken in het mobiel atelier in het bezoekerscentrum aan domein de Palingbeek. Een peter- of meterschap
kost 5 euro. De helft van dit bedrag wordt rechtstreeks doorgestort naar een goed doel dat kinderen helpt die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden. Voor supporters van de wandelteams is deelnemen gratis.
Elke peter en meter ontvangt een certificaat van deelname met hierin een dog tag met cwrm-stempel. Bij elk beeldje hoort een dog tag met daarop de naam van een peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in ‘de Namenlijst’ die het In Flanders Fields Museum samenstelt.

Meer info: www.cwrm.be

ComingWorldRememberMe is een project van vzw Kunst en kunstenaar Koen Vanmechelen in opdracht van het Provinciebestuur van West- Vlaanderen en kadert in het grootschalig herinneringsproject GoneWest/ Reflections on the Great War.