CP's en WP's

Er zijn 3 rustpunten op het parcours, de zogenaamde Checkpoints (CP). Hier kunnen de stappers rusten, hun drinkbussen bijvullen en snacks en (warme) dranken verkrijgen. We registreren hun doorstaptijd dankzij ons scansysteem. De vrijwilligers moeten de CP’s inrichten: tafels en banken plaatsen, bewegwijzering organiseren, snacks voorbereiden, koffie zetten, scansysteem opzetten,… Zo kunnen de stappers op een warm onthaal rekenen.

Onthaal

Aan de CP’s heet minstens één vrijwilliger de stappers welkom, wijst hen de weg naar de scan, bevoorrading, enz. Dat is belangrijker dan het lijkt, sommige stappers zijn zo vermoeid dat ze de pijlen gewoon voorbijlopen.

Scan

De deelnemers worden op elk CP gescand. Dat zorgt er niet alleen voor dat de wandeltijden opgemeten worden, het is ook een maatregel die de veiligheid bevordert. Op die manier kunnen we op ieder moment van de tocht achterhalen waar een team zich bevindt.

Elke verandering in de samenstelling van een team dient geregistreerd te worden. Wanneer één teamlid opgeeft, kunnen de drie andere leden de tocht voortzetten. Valt er nog iemand af, dan moeten de overblijvende leden zich bij een ander team aansluiten of de tocht staken.

Slechts in uitzonderlijke omstandigheden wordt een wandelaar definitief uitgesloten, op doktersadvies of op beslissing van de CP/WPverantwoordelijke.

Bevoorrading

42 kilometer stap je niet op een lege maag. Op alle CP’s/WP’s worden (warme) dranken en snacks aangeboden. De stappers kunnen er ook hun drinkbus bijvullen met water. Als vrijwilliger kijk je erop toe dat iedere stapper niet meer neemt dan het aantal snacks dat de verantwoordelijke van het checkpoint je heeft meegedeeld. Op die manier hebben ook de laatste wandelaars iets om naar uit te kijken.

Voor de bevoorrading kunnen we rekenen op de steun van partners die ons biologische, eerlijke en/ of lokale producten leveren die overeenstemmen met de Oxfam-waarden: Bioshop, Ethiquable, Oxfam FairTrade, Provamel en Fairebel.

Massage

Op Peace Village voorzien we massages. Wij zorgen voor een tent, massagetafels, handdoeken en massageolie, jij voor de ontspanning! Vrijwilligers die masseren zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan een miniopleiding door kinesitherapeuten zaterdag op de middag.